Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ένας και μοναδικός... πρόεδρος!

Την περασμένη Δευτέρα συνήλθαν σε συνεδρίαση τα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία εξελέγησαν κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού ΙΝΚΑ που πραγματοποιήθηκε στις 10-04-2016 στον κινηματογράφο Ελληνίς.
Η συνεδρίαση έγινε ύστερα από πρόσκληση του πλειοψηφίσαντος Απόστολου Αλεξάκη, στα γραφεία του Συνεταιρισμού για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για την κατανομή αξιωμάτων.
Kατά την ψηφοφορία εκλέχτηκαν στα αξιώματα οι παρακάτω που ήταν μοναδικοί υποψήφιοι:
Για το αξίωμα του Προέδρου ο Απ. Αλεξάκης
Για το αξίωμα του Αντιπροέδρου ο Δημ. Αλεξάκης
Για το αξίωμα του Γραμματέα ο Γεώργ. Μπαουράκης
Για το αξίωμα του Ταμία ο Γεώργ. Κουκουράκης
Ως απλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρέμειναν οι: Ξεν. Αρναντωνάκης Ηλίας Γεωργιακάκης ,Μαργαριτάκη Αικατερίνη,  Μιχ. Παπαδάκης,  Εμμ. Τσιγκάκης.

Νωρίτερα, το πρωί και πριν κλείσουν οι κάλπες, προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση η ομιλία του Προέδρου του ΙΝΚΑ και του ΕΛΟΜΑΣ κ. Απόστολου Αλεξάκη, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Ομίλου για στήριξη των τοπικών οικονομικών, καυτηρίασε ιδιαίτερα την φορολογική πολιτική.
Αναλυτικά η ομιλία του προέδρου:
“Τέτοιο καιρό πριν από 35 χρόνια ανέλαβα στο ΙΝΚΑ. Για 18 χρόνια πήγαινα κάθε εβδομάδα στην Αθήνα κάθε Τρίτη και Τετάρτη, με μεγάλη κούραση, με μεγάλο αγώνα κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε έναν όμιλο, τον Ελομας που είμαι 18 χρόνια πρόεδρος. Ο ΕΛΟΜΑΣ κάνει 1 δις 100 εκατομμύρια τζίρο. 35 αλυσίδες επιβίωσαν απέναντι στις πολυεθνικές με τη συνεργασία αυτή, η οποία από φέτος και στο εξής θα  είναι δύσκολη. Η κυβέρνηση μας έβαλε φόρους περίπου 65%.
29% φορολογία, 29% προκαταβολήγια τον επόμενο χρόνο, 10% αλληλεγγύη, βάλε ΕΝΦΙΑ...και να δούμε τι θα περισσέψει να κάνουμε επενδύσεις.
Στην αγορά υπάρχει πρόβλημα καθώς οι πολυεθνικές λειτουργούν με 4ωρους εργαζόμενους που παίρνουν 380ευρώ, 8ωρους με 720 μεικτά και εμείς παλεύουμε μαζί τους... Αν σας ρωτήσω η εταιρία Βασιλόπουλος που έχει έδρα... κανένας σας δεν γνωρίζει. Είναι Ολλανδική με ιδιοκτησία της ΑHOLD. Ότι κέρδος έχει... φεύγει στο εξωτερικό.
Το καινούργιο φαινόμενο, που έχει έρθει και στα Χανιά, είναι με στελέχη από την Κύπρο που προτείνουν στις επιχειρήσεις να πάνε εκεί με 12,5% φόρο, έναντι 65% που έχουμε εδώ. Θα φύγουν στο τέλος όλες οι εταιρίες και θα πάνε Κύπρο, Βουλγαρία, Πολωνία και αναρωτιέμαι μετά... που θα βάζουν φόρους από το ελληνικό κράτος. Όταν επιβαρύνουν τόσο πολύ τις εταιρίες τι θα γίνει; Θα κλείσουν όλες;
Eμείς από τη δική μας πλευρά είμαστε ευχαριστημένοι από το προσωπικό μας και αν πετύχαμε κάτι είναι εξαιτίας της συνεργασίας μας και τις καλές εργασιακές σχέσεις που έχουμε, που πιστέψτε με δεν υπάρχουν πουθενά στην Ελλάδα. Όταν δεν υπάρχει ομόνοια στις εταιρίες και τις οικογένειες τότε διαλύουν τα πάντα. Υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός. Πρέπει η πολιτεία να βάλει έναν κατώτατο μισθό και όποιος θέλει να δίνει παραπάνω. Αυτό που γίνεται εδώ... με τους άλλους να έχουν το 80% των εργαζομένων τους σε 4ωρο και να μας το παίζει “μάγκας” είναι απάνθρωπο.

Μέχρι σήμερα έχουμε πάει πάρα πολύ καλά. Έχουμε κάνει μία αλυσίδα που είναι πρότυπο στην Ελλάδα, αγοράσαμε άλλη μία στα νησιά και στέλνουμε από εδώ... εμπορεύματα εκατομμυρίων εκεί, 120 τόνους πορτοκάλια, αβοκάντο, χυμούς λάδια και γενικά ότι παράγει ο τόπος μας πάνε στα νησιά. Ο Θεός ευλόγησε το ΙΝΚΑ και είμαστε μία πετυχημένη εταιρία. Ο κόσμος στηρίζει το ΙΝΚΑ γιατί είναι δική του επιχείρηση, είναι όλων των Χανιωτών και των Κρητικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου