Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Θέμα χρόνου η παραίτηση Σκουλάκη! Διχοτομημένη παράταξη του πρώην Δημάρχου

Θέμα χρόνου είναι η απόσυρση του Μανόλη Σκουλάκη, από την πολιτική σκηνή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η παραίτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο!
Αυτό τουλάχιστον εικάζουν (και ελπίζουν) πολλοί από την παράταξη του, οι οποίοι πλέον έχουν κρατήσει πολιτικές αποστάσεις από τον πρώην Δήμαρχό τους.
Οι ίδιοι προεξοφλούν ότι ο Σκουλάκης μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αποχαιρετίσει την δρώσα πολιτική. Άλλωστε, εδώ και πολύ καιρό είναι πολύ αραιές και οι εμφανίσεις του πρώην Δημάρχου σε Συνεδριάσεις του Σώματος, κάτι που όπως λένε καταδεικνύει και τις διαθέσεις του. Είναι και σε μία θέση κλείδί στο Παπανικολάου...
Πάντως, ενδεχόμενη απόσυρση Σκουλάκη, ανοίγει τον δρόμο για πολιτικές ανακατατάξεις μέσα στην Δημοτική Ομάδα η οποία είναι πλέον διχοτομημένη. Την θέση του πρώην Δημάρχου, θα καταλάβει ο Γιώργος Γεωργακάκης, κάτι που θα ξαναμοιράσει το «παιχνίδι» και θα αναδιαμορφώσει τους συσχετισμούς στο εσωτερικό της Παράταξης.
Σήμερα, από τη μία βρίσκονται οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Νάνσυ Αγγελάκη, Κοκκινάκη Μαρία και Χρυσούλα Χατζηδάκη και από την άλλη, ο Γιώργος Τσαπάκος, ο Δημήτρης Λειψάκης, οΤζήκας, ο Αρχοντάκης παρά το γεγονός ότι έχει φύγει... ενώ ο Παπαδάκης... είναι στη... μέση! Δεν είναι τσακωμένοι απλά οι τελευταίοι έχουν αποστασιοποιηθεί από τη λειτουργία της Παράταξής τους και συχνά-πυκνά παρεμβαίνουν με δικές τους ανακοινώσεις.

Έτσι, σε περίπτωση επανεισόδου του Γιώργου Γεωργακάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλάζουν τα πράγματα.

Ο Σκουλάκης από την πλευρά του... θέλει να πάρει τη θέση του στην αρχηγεία η Νάνσυ καθώς δεν κρύβει ότι την θεωρεί την πιο ικανή από όσους συνεργάστηκε.

Από την άλλη δεν ξέρουμε τις προθέσεις του Γιώργου του Αρχοντάκη, ο οποίος αν θέλει να δραστηριοποιηθεί με τα του δήμου θα συσπειρώσει γύρω του πολύ κόσμο. Είναι δεδομένο ότι θα τον ακολουθήσουν οι Λειψάκης, Τσαπάκος Τζήκας και Παπαδάκης. Από τα κορίτσια δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.

Θεωρώ δεδομένο ότι ο Γιώργος Τσαπάκος και ο Δημήτρης Λειψάκης δεν πρόκειται να βοηθήσουν τον Σκουλάκη να φτιάξει μία διάδοχη κατάσταση. Ο μεν Λειψάκης δεν πρόκειται να κάνει πίσω ενώ ο Τσαπάκος... δεν ανήκε έτσι και αλλιώς ποτέ σε αυτή την ομάδα... συνεργάστηκε μαζί τους.

Υπάρχουν και οι υπόλοιποι... οι εξωτερικοί άνθρωποι. Οι σύμβουλοι που δεν εκλέχτηκαν αλλά απότελούν μία πολύ μεγάλη ομάδα κόσμου. Στελέχη όπως ο Πρωτοπαπαδάκης, η Χρύσα η Χαριτάκη και πολλοί άλλοι που ήταν στη δημοτική ομάδα του Σκουλάκη.

Είναι νωρίς για να ψαχτούν. Πολύ νωρίς. Όμως δεν βλέπεται και εσείς ότι η ομάδα, η παράταξη αυτή δεν έχει συνοχή, δεν έχει ηγέτη και δεν ξέρει προς τα που βαδίζει; Βλέπεται εσείς να υπάρχει μεταξύ τους κάποια συνεννόηση; Η εικόνα τους είναι αποκαρδιωτική σας λέω... Είναι λογικό μετά από ήττα να είναι έτσι... αλλά όχι τόσο πολύ.

Κάνουν παρεμβάσεις, κάνουν αντιπολίτευση και πολλές φορές την κάνουν καλά...όμως όταν βλέπει και ο Βάμβουκας τη μία 3 άτομα, την άλλη 2 άτομα... και γενικά την εικόνα τους... δεν φοβάται... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου