Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Είναι αργά... για δάκρυα κύριε Βλαχάκη...

Στην κλάψα το έριξε ο αντιδήμαρχος Χανίων... Κατηγορεί την... σκιά του καθώς βλέπει ότι όλα όσα ανέλαβε... τα έκανε... μαντάρα! Χαρτομάντηλα... 

Με αφορμή τις αντιδράσεις για το νέο κανονισμό παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Βλαχάκης έκανε σήμερα μια δήλωση που ουσιαστικά καθιστά πολιτικά υπευθύνους, όλους αυτούς που με τις δηλώσεις τους, ως ηθικοί αυτουργοί, παροτρύνουν τους διαφωνούντες να να εκτραπούν της νομιμότητας.
Αναλυτικά, σε γραπτή του δήλωση ο Μιχάλης Βλαχάκης αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή μια σειρά από χειρισμούς, αντιδράσεις και τοποθετήσεις για το νέο κανονισμό Δημοσίου παραχωρούμενου χώρου, οφείλω να μιλήσω και να αναρωτηθώ για τις πολιτικές προθέσεις όσων νομίζουν ότι συμβάλουν κατά αυτόν τον τρόπο στην αναβάθμιση του δημοσίου λόγου, για θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Υπενθυμίζω ότι ο κανονισμός ειναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών, έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο με ευρεία πλειοψηφία και η ευθύνη εφαρμογής του αποτελεί θεσμική μου αρμοδιότητα.
Ο λόγος που αρθρώνεται το τελευταίο διάστημα για αυτό το θέμα, έχει προσωπικό χαρακτήρα, ειναι λόγος εναντίον μου, με στοχοποιεί εμφανέστατα και ως αντιδήμαρχος που υλοποιώ ένα ψηφισμένο κανονισμό, οφείλω να τονίσω ότι βιώνω μια αμετροεπή και επικίνδυνη στοχοποίηση που υποκινεί πάθη και χαμηλά ένστικτα.

Επιθυμώ να συζητάω με επιχειρήματα, με πολίτικο ήθος και ύφος προς όφελος της πόλης, πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες και ψηφοθηρικές λογικές.
Συνιστά δε πραγματικά παράβαση του πολιτικού και αυτοδιοικητικού λόγου η διαμόρφωση μιας απειλητικής ατμόσφαιρας εναντίον μου.
Όλους εσάς που υποθάλπτετε τις παραπάνω πρακτικές, σας καθιστώ πολιτικά υπεύθυνους, γιατί με τις δηλώσεις σας, ως ηθικοί αυτουργοί, παροτρύνεται τους διαφωνούντες να εκτραπούν της νομιμότητας.»

Βγήκε και “έκλαιγε” στο ραδιόφωνο...
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ο κύριος Βλαχάκης βγήκε στο superfm και μόνο που δεν έκλαιγε... Με τρεμάμενη φωνή... αυτή του “θύματος” έλεγε... ότι δέχετε απειλές και αυτός και οι υπάλληλοι... και προσπαθούσε να το “παίξει” θύμα... Λες και τον πείραξε κανένας... Μας θύμιζε περισσότερο το τραγουδάκι της μικρής Ελένης... που κάθεται και κλαίει γιατί δεν την παίζουν οι φιλενάδες της...

Ονόματα;
Κατά τα άλλα δεν είχε να μας πει και πολλά ο κύριος Βλαχάκης. Ούτε ένα όνομα... ούτε έναν που να τον απειλεί. Να βγει να πει ο τάδε και ο τάδε... με απειλούν ή με αυτά που λένε... προτρέπουν τον κόσμο να με απειλεί.

Που πήγε ο τσαμπουκάς;
Ο κύριος Βλαχάκης πάντως έλεγε προς όλους ότι όχι μόνο ότι δεν φοβάται (εννοούσε τους επιχειρηματίες)  αλλά και δεν σηκώνει και τσαμπουκάδες... Και ξαφνικά ο άντρας ο πολλά βαρύς... βγήκε... με τρεμάμενη φωνή να μας πει ότι δέχεται... bulling... Πλάκα μας κάνει; Από τη μία μέρα στην άλλη που πήγε η πυγμή του... πουθ πήγαν τα μεγάλα λόγια του καρδινάλιου που δεν φοβάται στο βασίλειο του;

Παντού... μαντάρα!
Καλό θα ήταν ο κύριος Βλαχάκης... αν δεν αντέχει... να δηλώσει παραίτηση... Θα κάνει χάρη στο τόπο... Γιατί και στους κοινόχρηστους χώρους τα έκανε μαντάρα αλλά και στα έργα της Σούδας... Αν πάλι δεν θέλει να παραιτηθεί καθώς... παίρνει και καλά λεφτά σαν αντιδήμαρχος... μπορεί να ζητήσει ένα συγνώμη για όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα...

Αναρωτήθηκε;
Καλά θα κάνει ο κύριος Βλαχάκης να κάνει την αυτοκριτική του. Να κάτσει να αναρωτηθεί γιατί δεν τον θέλουν παραπάνω από τους μισούς δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής. Γιατί ο Φραγκάκης... του την “βγαίνει” ανοιχτά. Γιατί του κάνει επιθέσεις ο Κουκλάκης... Γιατί ο Κοτζαμιχάλης δεν του λέει ούτε καλημέρα. Γιατί ο Κεμεσίδης τον είπε “λίγο” στο θέμα της πλατείας της Σούδας... Γιατί από την αντιπολίτευση έχουν τόσο μένος απέναντι του και τον “κοσμούν” με επίθετα όπως Λόρδος και Καρδινάλιος... Έχει κάτσει ποτέ κάτω να σκεφτεί γιατί στη Σούδα τον γιουχάριζαν; Έχει κάτσει ποτέ κάτω να σκεφτεί γιατί στο λιμάνι οι καταστηματάρχες... δεν τα έχουν με την απόφαση όσο με την συμπεριφορά του; Έχει ποτέ κάτσει να σκεφτεί γιατί κανένας δεν τον συμπαθεί; Έχει κάτσει να σκεφτεί γιατί είναι συνέχεια μόνος του; Αν λοιπόν είχε λίγο... κοινό νου θα αναλογιζόταν τις ευθύνες του. Όμως δεν τον αφήνει ο χααρακτήρας του. Τι προσπαθεί να κάνει τώρα με... τα κλαματάκια; Να τον λυπηθούν; Κανένας δεν τον πείραξε ούτε θα τον πειράξει... Τα λέει όλα αυτά και τα κάνει... για να κερδίσει λίγη δημοσιότητα ακόμα. Μην ξεχνάτε ότι με το ζόρι πήρε καμιά 300αριά σταυρούς... Κάνει ότι μπορεί για να τον μάθει ο κόσμος... Ακόμα και... την λύπηση βάζει στο παιχνίδι... μόνο και μόνο για να τον μάθει ο κόσμος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου