Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Πάει να κάνει το κόλπο γκρόσο;

Τι ζητάει η αλεπού στο παζάρι; Ο λόγος για τον Σεραφείμ Τσόκα και την απόφαση του να ασχοληθεί με τη Περιφέρεια Κρήτης. Όλοι λένε για το εξής σενάριο: Ότι πάει να βγει τρίτος... να βοηθήσει τον Αρναουτάκη στο δεύτερο γύρο να βγει και να πάρει ο ίδιος τον ρόλο του Περιφερειάρχη Αποκεντρωμένης διοίκησης αφού ο Δεικτάκης θα πάει βουλευτής... αφού ο Κεφαλογιάννης θα πάει Ευρωβουλή... Κουράστηκα... Μακρύ σενάριο. Μπορεί να είναι αλήθεια... μπορεί να είναι και ψέματα. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο και πάει ο Τσόκας να κερδίσει... τι πρέπει να κάνει.

Πρώτα από όλα, γνωρίζουμε ότι στο Ηράκλειο έχει κάνει καλές επιλογές. Εκεί δηλαδή που είναι οι πολλοί ψήφοι... έβαλε μπροστά ένα φοβερό... ΅εργαλείο΅. Τον Ζαχάρη Κεφαλογιάννη ένα ΝΕΟ παιδί, έμπειρο στα αυτοδιοικητικά και κυρίως εργατικό. Eκεί... ξεκουμπάρεψε με τον Δοξαστάκη... και έβαλε τον πρώτο σε ψήφους της αντιπολίτευσης στο Ηράκλειο. Στο Λασίθι ξέρουμε ότι ο Πλακιωτάκης έχει αναλάβει το ψηφοδέλτιο, οπότε είναι οκ... στο Ρέθυμνο δεν έχουμε... ιδέα το τι θα κάνει... Κάτι για έναν στρατιωτικό μάθαμε... Δεν ξέρουμε. Εδώ η απόφαση του είναι ο Κτενιουδάκης. Ο κύριος αντινομάρχης... με τον Κατσανεβάκη... ο κύριος Αριστεροφέρνω... αλλά είμαι φίλος και με τη δεξιά... Μη νομίζεται ότι ξέρουμε περισσότερα για τον υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχη... Χανίων. Αν και τίποτα δεν είναι σίγουρο... καθώς ο Τσόκας αλλάζει εύκολα γνώμη. Υποψήφιοι θα είναι ο Ξενοφών Αρναντωνάκης, ο οποίος δεν πρόκειται να κατέβει στον Πλατανιά. Μια χαρά. Ένας πρώην δήμαρχος είναι... και μπορεί να κάνει τη διαφορά. Από εκεί και πέρα... γνωρίζουμε ότι θέλει τον Μαρινάκη... Αυτόν μωρέ που είναι στα τουριστικά. Βέβαια χωρίς ανακοινώσεις δεν ξέρω τίποτα... παιδιά. Το μόνο που εύχομαι να κάνει... είναι να πείσει τον Γιώργο να κατέβει. Ποιον Γιώργο; Ένας είναι ο Γιώργος. Ο Κονταξάκης. Γιατί αν δεν καταφέρει να κλείσει τον Κονταξάκη... τον βλέπω... τέταρτο στα Χανιά. Ο Γιώργος είναι το εργαλείο που χρειάζεται για να μπορέσει να έχει μία καλή παρουσία στο νομό μας. Ο Γιώργος μπορεί να πάρει τους περισσότερους ψήφους από όλους τους υπόλοιπους. Ακόμα και του Αρναουτάκη... μπορεί να περάσει. Τότε με διαλυμένη τη δεξιά... με Σαμαρικούς και Μπακογιαννικούς είχε σαρώσει... οπότε τώρα που είναι ενωμένοι... μπορεί να παίξει μπάλα ελέυθερα. Ο Γιώργος είναι έτοιμος, όμως δεν έχει ακόμα συμφωνήσει με κανένα συνδυασμό. Δεν έχει αποφασίσει καθώς έχει κρούση από τον Αρναουτάκη, κρούση από το δήμο Χανίων αλλά και κρούση για να ηγηθεί ψηφοδελτίου στη Κίσαμο. Το τι θα κάνει είναι δικιά του δουλειά αλλά αν είχα εγώ συνδυασμό θα τον είχα πάρει κατευθείαν. Μην ξεχνάτε πόσο κόσμο έχει βοηθήσει χωρίς να έχει ποτέ του κάποιο πόστο το οποίο να μπορεί να προσφέρει! 

Όπως και να έχει... περιμένουμε να δούμε πότε... και πως θα μας πουν τελικά τι θα κάνουν με τον συνδυασμό τους. Αν πραγματικά θέλει ο Τσόκας να πάρει τα Χανιά θα πρέπει να κινηθεί... Θα πρέπει να δείξει ότι έχει τα κατάλληλα στελέχη για να το πετύχει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου